Voor iemand die de stof niet kent, vind ik het knap dat je zo snel toetsen kunt maken.

Peter Mes
Auteur Technologisch
Jackelien ter Burg heb ik al leren kennen in mijn tijd als manager bij SVH (Stichting Vakopleiding Horeca). Toen viel me al op dat ze ťťn van de weinige onderwijskundigen is die echt veel verstand heeft van toetsen en dit onderwerp ook echt leuk vindt. Later ben ik een concurrent van haar geworden doordat ik mijn eigen bureau ben begonnen, Defesche test- en toetsontwikkeling. Naar het blijkt is er in de markt volop behoefte aan specifieke deskundigheid op het gebied van toetsen. Dit heeft er zelfs toe geleid dat we nu in drukke tijden of bij grote projecten samenwerken aan projecten. Ook in deze samenwerking bewijst Jackelien weer dat ze echt capabel is op het gebied van examinering.

Drs. Antoine Defesche
Defesche test- en toetsontwikkeling
Door begeleiding en snelle toetsrealisatie heeft JtB bij het ontwikkelen van een brede lesmethode voor ons tijdwinst geboekt, omdat ze gewoon weet waar het om draait.

Hans de Rooij
Uitgever Techniek
Jackelien heeft ons geholpen met de wiskundige kant van het maken van een toetsenbank. Deze kennis hadden we zelf niet in huis. We hebben veel gehad aan haar adviezen, uiteindelijk heeft ze ook geholpen bij het maken en analyseren van de vragen, want ook daar bleek haar kennis erg waardevol. We hebben nu een verantwoord product waarmee we de resultaten goed kunnen meten.

Marijn Jennť
KSI international
Op advies van onze onderwijskundige werknemers hebben wij eind september 1998 mw. ter Burg benaderd voor een oriŽnterend gesprek met betrekking tot de uitvoering van enkele specifieke freelance werkzaamheden. Het betrof secretariŽle werkzaamheden ten behoeve van het Bouwaansluitingsproject Noord Holland Noord, een project van twaalf VMBO-scholen, het huidige ROC Horizon College en het Samenwerkingsverband ESPEQ. Deze werkzaamheden werden zodanig accuraat uitgevoerd dat wij, nadat mw. ter Burg eind oktober te kennen had gegeven meer tijd beschikbaar te hebben, besloten haar met aanvullende opdrachten te belasten. Het betrof toen werkzaamheden inzake de actualisering van eindtermdocumenten voor de toenmalige Stichting Vakopleiding Bouwbedrijf, thans kenniscentrum Bouwradius, het Landelijk Orgaan voor Beroepsonderwijs in de Bouwsector. Het gecompliceerde werk werd binnen de daarvoor gestelde tijd en voorwaarden, naar volle tevredenheid opgeleverd. Begin januari 1999 zijn haar nieuwe opdrachten gegund, zij kwam bij de uitvoering daarvan in contact met uitgeverij Educatieve Partners Nederland te Houten, voor de verzorging van de vragen en toetsen voor de nieuwe methode Bouwtechniek. Mw. ter Burg had echter reeds van het begin af te kennen gegeven, zelfstandig te willen blijven werken en kon zeer tot onze spijt derhalve niet aan ons personeelsbestand worden toegevoegd. Zij verzocht ons vanaf die tijd rechtstreeks opdrachten van EPN en anderen te mogen uitvoeren. Wij hebben haar verzoek gerespecteerd.
Mw. ter Burg ervaren wij als een enthousiaste, nauwkeurige en zakelijk ingestelde onderwijskundige en toetsontwikkelingsdeskundige, waarmee wij tot op heden gaarne in diverse projecten samenwerken. Onze deur blijft voor haar altijd geopend!

drs. ing. J.A.H. Bijlhout (directeur)
Adviesbureau Bijlhout te Kollum